фото: European Parliament, УикипедияТунберг стана екоактивистка на 15-годишна възраст/Тогава тя започна да

...
фото: European Parliament, УикипедияТунберг стана екоактивистка на 15-годишна възраст/Тогава тя започна да
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Трябва да спрем субсидиите за изкопаеми горива сега

фото: European Parliament, Уикипедия

Тунберг стана екоактивистка на 15-годишна възраст/

Тогава тя стартира да пропуща занятията в учебно заведение, с цел да стачкува в петъците пред шведския парламент.

Шведската активистка Грета Тунберг предизвести през днешния ден американските конгресмени, че историята ще ги държи виновни за климатичните произшествия, в случай че не спрат субсидирането на промишленостите за изкопаеми горива, преди да стане прекомерно късно, осведоми Българска телеграфна агенция.

18-годишната Тунберг, чийто активизъм въодушеви световно придвижване, се яви на видеоконферентно чуване пред комисия на Камарата на представителите в деня, в който президентът Джо Байдън откри също по видеоконферентна връзка двудневната международна среща на върха за климата, обещавайки да редуцира на половина въглеродните излъчвания на Съединени американски щати до 2030 година

" Простият и комфортен факт е, че в случай че желаеме да осъществим обещанията и уговорките си от Париж, би трябвало да спрем дотациите за изкопаеми горива сега ", сподели Тунберг имайки поради Парижкото съглашение за климата от 2016 година, в което държавното управление на Байдън още веднъж върна Съединени американски щати, откакто Доналд Тръмп беше извадил страната от него.

" Не имам вяра и за секунда, че в действителност ще извършите това ", сподели тя пред конгресмените от подкомисията за околната среда на правната комисия в Камарата на представителите. " Все още имате време да постъпите вярно и да спасите наследството ни, само че този времеви прозорец няма да остане отворен за дълго ", сподели Тунберг и добави: " Ние младежите сме тези, които ще пишем за вас в учебниците по история. Затова моят съвет към вас е да извършите умен избор ".

Председателят на подкомисията конгресмен Ро Кана оказва напън върху съпартиеца си Джо Байдън да спре дотациите за изкопаеми горива в границите на проект за възобновяване на инфраструктурата в Съединени американски щати. " Оценяваме това, че президентът Байдън сложи във фокуса на предизборната си акция прекъсването на дотациите за изкопаеми горива. Важни са обаче детайлите, уточни в изказване Кана преди чуването на Грета Тунберг от подкомисията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР